Tervetuloa treenaamaan näppäintaitoja!

Nyt tutustutaan näppäimistöön hauskojen pelien avulla. Näiden harjoitusten avulla tunnistat pian eri näppäimet. Lisäksi opit käyttämään näppäimistöä kaikilla kymmenellä sormella. Ei muuta kun näppäintaitoja harjoittelemaan!

Nämä tutustumisharjoitukset ovat osa laajempaa NäppisTaituri-kurssia.

Nyt näppis tutuksi!

Oppitunti 1

Oppitunti 2

Jatkuu...

Runsaasti lisää näppäintaitojen oppimateriaalia sekä opettajan työkaluja NäppisTaituri-kurssissa

Opettajalle - Tuntumaa näppäintaitojen opetukseen

Tervetuloa ottamaan tuntumaa näppäintaitojen opettamiseen tulevan OPS 2016:n mukaan. Näiden pelillisten alkuharjoitteiden avulla sinä ja oppilaasi saatte hyvän ensituntuman näppäintaitojen hauskaan maailmaan.

Tämä reilun tunnin kokonaisuus soveltuu alaluokille näppäimistöön tutustumiseen pelaamalla. Harjoitteiden tavoite on kehittää oppilaan motoriikkaa niin, että lopulta kaikki sormet liikkuvat sujuvasti näppäimistöllä.

Kurssi koostuu seitsemästä oppitunnista, joiden kesto on 10 - 15 minuuttia. Kussakin osiossa otetaan haltuun joku uusi alue näppäimistöstä 3 - 4 erilaisen pelin avulla. Viimeisessä opitunnissa käytetäänkin jo kaikkia kirjainnäppäimiä ja katsotaan kuinka pitkälle omat taidot vievät.

Useimmissa peleissä on kuusi vaikeustasoa - kolme tavallista ja kolme bonustasoa. Aina kannattaa aloittaa ensimmäiseltä tasolta - jos se tuntuu helpolta niin oppilas voi siirtyä vaikeammalle tasolle. Jos taso tuntui vaikelta, voi sen suorittaa muutamaan kertaan jotta taidot harjaantuvat. Tällä tavoin oppilaat pelaavat oman taitotasonsa mukaisesti, jolloin oppiminen edistyy sujuvasti ja motivaatio pysyy hyvänä. Lue lisää blogistamme

Tämä oppimateriaali on näyte laajasta  NäppisTaituri-kurssista, johon kuuluvat lisäksi kattavat kymmensormijärjestelmän ja sujuvan näppäilyn harjoituskokonaisuudet, kirjoituskokeet sekä opettajan työkalut.

Kokeile täysimittaista NäppisTaituri-kurssia!

Pikakokeilu - 10min.

Tutustu NäppisTaituriin näppärästi esittelyoppituntimme avulla! Esittelyn aikana näet nopeasti ja helposti millaisia harjoituksia ohjelma sisältää ja pääset kokeilemaan niitä ilman erillistä kirjautumista.

Kokeile nyt

Avaa ilmainen kokeilutili

Ilmaisella kokeilutilillä pääset kokeilemaan paria ensimmäistä oppituntia, tekemään taitokokeita, pelaamaan näppispelejä sekä käyttämään opettajan työkaluja.

Avaa kokeilutili

Opeta 3 kk ilmaiseksi

Tarjoamme kouluille mahdollisuuden kokeilla NäppisTaituria ilmaiseksi 3 kuukauden ajan! Tänä aikana ohjelman kaikki ominaisuudet ovat käytössänne. 

Jos olet jo avannut tilin, ota yhteyttä. Muussa tapauksessa avaa ensin kokeilutili.