Helpoin tapa saada digitaidot haltuun

Laadukkaat pelilliset materiaalit auttavat lasta ymmärtämään, kuinka toimia digitaalisessa ympäristössä

Liity postituslistalle

"Lapset tykkäävät ja taito kehittyy kuin huomaamatta.''

Luokanopettaja, Taipalsaari

''Paras sähköinen materiaali tähän mennessä.''

Luokanopettaja, Nurmijärvi

"NäppisTaituri on innostava ja vie osaamista eteenpäin."

Opettaja, Asiakaskysely kevät 2022

DIGITAIDOT-ratkaisulla koululaisten digitaaliset taidot kuntoon

NäppisTaituri on kehittänyt uusia materiaalikokonaisuuksia, jotka edistävät oppilaiden digiosaamista, turvallista asiointia verkossa sekä todella tärkeitä medialukutaitoja. Nämä DIGITAIDOT-materiaalit ovat tulossa koulujen ja kuntien käyttöön aivan näillä näppäimillä. Koekäyttöön syksyllä 2023 ja luokkahuonekäyttöön keväällä 2024.

Kevennä opettajan työtaakkaa ja digisekamelskaa! NäppisTaiturin Digitaito-materiaalipaketti on opettajalle valmis ja pedagogisesti toimiva opetuskokonaisuus. Tällä ratkaisulla opetusvelvoitteet täyttyvät helposti ja vaivattomasti.

Monipuolinen ja kehittyvä materiaali ajankohtaiseen tarpeeseen

Monipuolinen materiaali - Ensimmäisissä alakoulun (E-6) materiaaleissa käsitellään mm. tietoturva, salasanakäytännöt, netiketti, nettikiusaamiseen suhtautuminen, hakukoneiden hyötykäyttö, mediasisältöjen tulkinta, digitaalinen viestintä, yksityisyyden vaaliminen, tekijänoikeudet yms.

Kehittyvä materiaali - Kehitämme ja tuotamme materiaalia jatkuvasti eritasoisiin tarpeisiin ja päivitämme sen alustalle automaattisesti. Syksyllä 2023 laadukasta materiaalia on vuosiluokille E-6.

Uudet lukutaidot - Olemme kehittäneet oppimateriaalimme OPH:n Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman tavoitteiden pohjalta. Kehitämme Digitaidot-materiaalipakettiamme koulujen tarpeita ja oppimisvaatimuksia silmällä pitäen.

Oppimisen ilo - Meille oppimisen ilo on tärkeä arvo. Haluamme, että digitaitojen oppiminen ei ole pakkopullaa, vaan harjoittelua, joka saa hymyn huulille.

Kevennämme opettajan taakkaa laadukkaalla materiaalilla

Opettajan ei tarvitse rasittaa itseään raskaalla valmistelutyöllä, kun hänellä digi- ja medialukutaitojen valmiit materiaalit käytössään.

Laadukas ja pedagoginen opetusmateriaali on OPS:n vaatimusten mukainen.

Säästää merkittävästi opettajan aikaa, kun hänen ei tarvitse itse perehtyä digitaitojen opetusvaatimuksiin, ja kehittää siihen opetusaineistoa. Opettajan on myös helppo seurata ja hallita oppilaiden oppimista.

Luokkahuoneissa testattu ja toimivaksi hiottu opetuspaketti, jonka kehitystyö jatkuu.

Hauska, helppo ja pelimäisen kannustava käyttää yksin tai ryhmissä.

Kevennetty käyttöönotto ylläpidon työkaluilla

Digitaidot-materiaalipakettimme käyttöönotto käy käden käänteessä.

Helppo ja vaivaton käyttöönotto. Jos koulussanne tai kunnassanne on NäppisTaituri, niin Digi- ja medialukutaitojen opetusmateriaalin käyttöönotto on erityisen helppoa.

Laiteriippumaton ohjelma. Käytä Digitaidot-pakettia yksinkertaisesti selaimella verkon yli. Opetuspakettimme toimii sekä koulussa että kotona.

Yleisimmät kirjautumistavat sisäänrakennettuna: MPASS, Google ja Microsoft.

"Hyvä työkalu: Upea ja motivoiva tapa harjoitella kymmensormijärjestelmää ihan alkuopetuksesta alkaen! Miten paremmin ja helpommin voisikaan OPS:n näppäintaitoja harjoitella. Työkalun käyttö onnistui myös etäopetuksessa."

Opettaja, Asiakaskysely kevät 2022

"En tiedä hauskempaa kymmensormijärjestelmään ohjaavaa ohjelmaa. Olen vanha "konekirjoituskoulun" käynyt henkilö ja rakastan Näppistaituria ja sen kivoja haasteita, vaikka olen nopea kirjoittaja muutenkin."

Opettaja, Asiakaskysely kevät 2022

Milloin uudet digitaitomateriaalit tulevat koulujen saataville?

Digi- ja medialukutaidot -materiaali tulee saataville koekäyttöön syksyllä 2023. Ilmoittaudu postituslistallemme, niin saat DIGITAITO-pakettimme ilmaiseen kokeiluun kuntaanne tai kouluunne!

Turvallisuus ja yksityisyys

Esi- ja alkuopetuksen harjoituksissa opitaan kirjautumisesta erilaisille laitteille, mitä salasanat ovat ja miksi niiden suojaus on tärkeää. Lisäksi oppilaat oppivat yksityisyydensuojasta, miten digitaalisissa ympäristöissä toimitaan, sekä nettikiusaamisesta.

3.-6-luokkien harjoituksissa perehdytään viestintään ja netikettiin, kyberturvallisuuteen, tekijänoikeuksiin, digitaaliseen jalanjälkeen sekä nettikiusaamiseen.

Internet, tiedonhaku ja medialukutaidot

Esi- ja alkuopetuksen harjoituksissa opitaan mikä on internet, mikä on internetselain, mitä ovat internetsivut ja hakukokeet, ja miten tietoa etsitään sekä tunnistamaan erilaisia hakutuloksia . Vuosiluokilla 3-6 tutustutaan siihen, millä eri tavoilla laitteet yhdistyvät internetiin ja toisiin laitteisiin, sekä opitaan syvällisemmin medialukutaitoja.

Teknologian kehitys ja sen vaikutus ympäröivään maailmaan

Esi- ja alkuopetuksessa opitaan miten teknologia on muuttunut ajan saatossa. 3.-6.luokkalaiset pohtivat miten digitalisaatio on vaikuttanut meihin ja yhteiskuntaan.

Digitaalisen tiedon esittäminen ja tulkinta

Oppituokioiden aikana opitaan minkälaista digitaalinen tieto on, ja miten se voidaan tallentaa sähköiseen muotoon. Lisäksi harjoitellaan toisaalta keräämään tietoa erilaisiin kaavioihin sekä tulkitsemaan niitä.

Laitteet ja ohjelmat

Tässä osiossa esi- ja alkuopetuksen harjoituksissa opetellaan ymmärtämään mitä laitteilla ja ohjelmilla voi tehdä ja miten ne eroavat toisistaan. Isompien oppilaiden harjoitukset syventävät jo aiemmin opittua tietoa.

Viimeksi blogissa

  • Chrome
  • Safari
  • Edge
  • Firefox
  • iOS 15+
  • Android 12+